Az egyik kutya, a másik egy híján húsz

 Forrás: MTI

Szlovák rendőrök a magyar ultrák ellen a DAC-Slovan meccsen

[origo]MTI2008. 11. 01., 15:13Utolsó módosítás: 2008. 11. 02., 0:22

eszközök:

Magyar szurkolók is megsérültek a szlovákiai Dunaszerdahelyen, a DAC-Slovan focimeccsen, amikor összecsaptak a szlovák rendőrökkel. A szurkolók szerint a kommandósok előzmények nélkül rohanták le a magyar drukkerek szektorát, a szlovák hatóságok ezt tagadják. Budapesten a botrányos mérkőzés hírére demonstrációt tartottak a szlovák nagykövetség épületénél.

 ---------------------------------------------------------------------------------

 

   Mindenki elgondolkodhat, hogy hol van rendőrállam. A felvételeket látván egyértelműen látszik az a rendőri brutalitás, amit nem indokolhat semmilyen rigmus kiabálása, vagy történelmi zászlók lengetése.

Ámde! Nem mehetek el szó nélkül amellett sem, hogy miért kell kihívni maguk ellen a sorsot a magyar szurkolóknak? Tudván tudták, hogy nem fogják kar(d)ba tett kézzel nézni a szlovák rendőrök, katonák, biztonsági őrök, amint a „békés” szurkolók „vesszen Trianon!”, vagy „nincsen hazátok, szlovákok nincsen hazátok!” - örökzöld slágereket dalolják. Nagyjából annyira tették ki magukat a veszélynek a drukkerek, mintha annak idején, egy Hitler beszéd közben, egy zsidó kiabált volna ki a tömegből, hogy „éljenek a biboldók!” Tisztában voltak vele, hogy bajuk eshet, de ennek ellenére vállalták a kockázatot. Hangsúlyozom, hogy teljes mértékben elítélem a szlovákok brutalitását, de nem szabad szemet hunyni afelett, hogy ezért a magyarok is felelősek. Az egyébként is feszült politikai helyzetben csak ártanak azok, akik itthonról átruccannak a Felvidékre, és 1,5 óra alatt többet ártanak a szlovákiai magyarok helyzetén, mint öt Malena Hedvig-ügy összesen. A „békés” szurkolók a meccs után visszatérnek Magyarországra, de felvidékiek ott maradnak. Ha igazán segíteni szeretnénk a magyar testvéreinknek, akkor hagyjuk őket békén, és azzal javítsuk a helyzetüket, hogy legalább nem ártunk.

   Trianon régen volt. Nem szabad elfelejteni, de ezen rágódni sem, mert visszacsinálni úgysem lehet. Több pozitív szemlélet kellene, mert a sirámoktól nem lesz szebb a hazánk. Amíg a múltan kesergünk, elmegy mellettünk Európa, Szlovákiával és Romániával karöltve. Addig-addig sajnáljuk a határon túli magyarokat, amíg a végén ők fognak (le)sajnálni minket, hogy a megmaradt csonka Magyarországot is kettészakítjuk, és marakodunk egymással, ahelyett, hogy próbálnánk fejlődni és Európába beilleszkedni, nem elveszítve az ország arculatát – ha van még ilyen egyáltalán. Egymást nyomja mindenki a víz alá, mintsem a mentőövet dobná be valaki. Ha az országunkat a Titanichoz hasonlítom, akkor úgy látom, hogy itt nem lesznek túlélők, mert aki a mentőcsónakba beszállna, hogy segítségért siessen, azt rögvest a tengerbe lőnék. Megérdemeljük a sorsunkat, minden állam úgy fejlődik, ahogy az állampolgárai lehetővé teszik.

   Magyarok! Tartsunk bakot közösen, hogy a gyerekeink felülemelkedhessenek a hétköznapi civódásokon, annak reményében, hogy együtt elindulhassanak Európába, egy szebb és új élet felé.

Mert egyedül nem megy…

 

Szerző: GreenTompika  2008.11.02. 12:09 5 komment

Címkék: magyar szlovák összefogás

A bejegyzés trackback címe:

https://greentompika.blog.hu/api/trackback/id/tr19745288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Hoze- · http://www.hoze.blog.hu/ 2008.11.11. 22:28:20

Elég korrekt ez a blog. Eszter's blogján át bukkantam rá az ajánlójára, sok dologgal egyetértek itt.

Pl ez a cikk. A sok soviniszta miatt én már pl totál pártatlan lettem a Dunaszerdahely ügyben... Főleg hogy Ultrákat vertek, 88-as meg Zikkejl tetovált Lonsdale bombereseket, úgyhogy ne sipánkozzon már a szélsőjobb, mert az lett volna a reális hiszti, ha mondjuk egy krikett meccsen történik ugyanez, ahol 80 éves bácsikat vernek. Nem köztörvényes sállal takart arcú B-közép szektorosokat...

Tee_RS 2008.12.14. 15:33:09

Helló, Eszter blogján találtam én is a linket a blogodra, aztán nem tudom megállni, hogy ne szóljak hozzá: a DAC-Slovan meccsen abban a szektorban volt néhány magyarországi ultra, a többi szerdahelyi meg környékbeli egyszerű ember volt. Nem volt provokáció, nem volt "Vesszen Trianon!" (csak vmikor jó egy órával a meccs előtt, amikor még a stadionon kívül volt a tömeg, aztán meg a rendőri beavatkozás után, akkor már minden volt), Nagy-Magyarország zászló pedig a sima DAC-meccseken is van.
Szép ez az önostorozás, meg ne ártsunk a szegény felvidékieknek, de ez esetben nem a magyarországi drukkerek ártottak a felvidékieknek...

GreenTompika 2008.12.14. 20:25:25

Helló! Az, hogy ki ártott kinek relatív. A cikkben is hansúlyoztam, hogy elítélem a szlovák rendőrök "intézkedését", de nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy nem minden előzmény nélküli volt ez a rendőri attak. Te magad írtad, hogy a meccs előtt egy órával, a stadionon kívűl énekelték a "Vesszen Trianon" című örökbecsű slágert. Ez szerinted rendben van? Nagy-Magyarország címerrel kocsikázni rendben van? Más nemzetek miért nem rohangálnak elavult zászlókkal az autójukon? Római Birodalmas matrica vagy Német Birodalmi zászlók lengetése miért nincs jelen az említett országokban?...

Tee_RS 2008.12.16. 17:00:06

A szlovák politika nagy szerencséje, hogy magyarországi drukkerek is voltak azon a lelátón, így a magyarországi magyarság eleve azt feltételezi, hogy "nem volt előzmény nélküli a rendőrattak".

Nézd, én ott voltam Szerdahelyen ezen a meccsen. Amikor a "Vesszen Trianont!" kiabálták, a rohamrendőrök még nem is voltak jelen. Ők csak később vonultak be a stadionba, mivel addig a Slovan-tábort kísérték. És különben is: feljogosít-e egy rendőrt egy rigmus (akármilyen rigmus) kiabálása arra, hogy összeverjen egy szektornyi embert? A Slovan tábor azt kiabálta: "Bi Maďara do hlavy", ami annyit tesz, üsd a magyar fejét, kedves rigmus, minden DAC-meccsen elhangzik az ellenfél drukkereitől, ez valahogy nem zavarja a hatóságokat.

Ha nem találják helyénvalónak a Nagy-Magyarország zászlót, akkor levetetik. Ha valaki garázdálkodik, kivezetik. Ezért nem kell összeverni egy csomó embert.

A "nem előzmény nélküli rendőrattak" a szlovák-lengyelen volt, ahol a lengyel szektor petárdázott, WC-kagylókat dobált a rendőrökre, becsempészett botokkal támadott rá a rohamrendőrökre. Ez esetben a válaszlépés tényleg nem volt előzmény nélküli.

[Amúgy meg nem vitatkozni akarok, csak érzékenyen érint ez a téma. és tudom, hogy én teljesen máshogy látom a helyzetet, mint a magyarországiak, egyszer kérdezte egy magyarországi ismerősöm, hogy Gyurcsány- vagy Orbán-párti vagyok-e, és mondtam, hogy nekem teljesen mindegy, ki van Magyarországon kormányon, mert az, hogy nekem jó vagy rossz, nem tőlük függ. Az, hogy nekem milyen az életem itt, Szlovákiában, azoktól függ, hogy itt Szlovákiában ki van kormányon.]

Egyébként meg érdekes a blogod, volt pár cikk, ami nagyon tetszett :)

GreenTompika 2008.12.16. 21:25:52

Örülök, hogy tetszik pár cikkem!:-) (A " sok cikked tetszik" mondatnak még jobban örültem volna :-D) Nagyon köszönöm, hogy vetted a fáradtségot és hozzászóltál a cikkemhez. Én sem vitatkozni szerettem volna veled, csak ritkán adatik meg velem, hogy olyan ember véleményét kérjem ki, aki belülről látja a dolgokat. Megnyugvással olvastam, hogy neked mindegy, hogy Gyurcsány vagy Orbán van hatalmon, de annyit megjegyeznék, hogy a szlovákiai helyzetedre azért hatással van, hogy Magyarországon ki van kormányon. Ronthat is és javíthat is a magyar külpolitika a szlovákiai életkilátásaidon.
Olvasd a blogomat a későbbiekben is!
[én már régóta olvasom a Tiedet ;-)]
süti beállítások módosítása