Vége a dalnak, Pont FM 88.1

 

Rock & Sport

 

Élt: 23 hónapot

 

   Gyászolni jöttem. 2008. 12. 31. a Pont FM 88.1 Rádió halálának időpontja. Rock örök és elpusztíthatatlan – tartja a mondás – de ezen a napon mégis meghal valami. Ha más nem is, az abba vetett hitem, hogy a rockzenére és a sportra égető szükség van a rádióban.

   A Pont FM 88.1 megszűnésével újabb bizonyosságot kaptam arra, hogy semmi szükség nincs az értéket közvetítő médiumra. Gombamód szaporodnak a rosszabbnál-rosszabb adók, amiknek nem titkolt céljuk a profit, a két reklám közti szünet kitöltése valami izével…ja, igen, műsorral. Nem számít a minőség, a mennyiség a mérvadó. A lényeg, hogy valami szóljon a hangszóróból. Nagyon kevés médium meri felvállalni a kockázatosnak tűnő minőségi rádiózást. Üzleti szempontból persze nyilván igazuk van, hiszen bolondok lennének sokat költeni egy olyan műsorra, aminek a hallgatottsága nem lenne magas, ugyanakkor rengeteg meló lenne benne. Így marad az olcsó, színvonaltalan, de legalább hallgatott produkció, ami a reklámozónak fontos, mármint a sok készülékhez tapasztott fül. Mindenki csak beszél a magyar kultúra és a sport fontosságáról, de amikor cselekedni kellene, akkor fülüket-farkukat behúzzák, és némasági fogadalmat tesznek. Aztán jön az Olimpia és akkor vele együtt érkezik a siránkozás, a panaszáradat, hogy milyen kevés fiatal sportol és lesz egyre kisebb a mozgásigénye. Csodálkozunk? A televízióból, rádióból csak azt halljuk, hogy zabáljuk tele magunkat gyorsétteremben, játsszunk a számítógépen és bulizzunk orrvérzésig. Természetesen mindezt a legújabb divatot követve tegyük. Röhejes számomra, amikor látom az utcán a „deszkás” ruhába vagy inkább jelmezbe öltözött suhancokat, akik nemhogy gördeszkát nem láttak életükben, de még számítógépen se nagyon játszottak ilyen sportot. Említhetném még a kosaras vagy a jégkorong mezben feszítő srácokat. Sovány vigasz, hogy legalább a külső jegyeikben azonosulni tudnak a sportággal, ha már szaladni fárasztó is számukra. A kivételeknek a tisztelet kijár, de tartok tőle, hogy nem a többség lenne az…

   Nincs ez rendjén, nagyon nincs, de közömbösek vagyunk, belefásultunk a hétköznapi robotba. Itt a világválság, a Gyurcsány - Orbán rivalizálás, túl sok minden ahhoz, hogy észrevegyük, ha valami megszületik vagy megszűnik.

Gyászolni jöttem, remélem nem egyedül.

Nyugodj békében Pont FM 88.1!

 

Szerző: GreenTompika  2008.12.30. 14:36 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://greentompika.blog.hu/api/trackback/id/tr41848719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2008.12.31. 11:05:43

Hát igen... RIP. :'( Végre egy rádió, amin nem fél óra reklám volt óránként, erre megszűnik...

_királylány_ 2009.01.02. 22:46:43

Ismét fergetegeset alkottál.
Igazából én azon is rettentően el tudok keseredni, ami Magyarországon ma "zene" címen fut. "Nem kell hozzá más, csak egy arc a stúdióba, máris aranylemez, pedig tudjuk, hogy egy nulla..."
barbi voltam:)
süti beállítások módosítása