Foto: MTI

Mit ér egy emberélet?

 

Minden ember egyenlő?

 

Agyonlőttek egy tatárszentgyörgyi kisfiút és édesapját - közölte a Pest Megyei Rendőrség. Az ORFK tízmillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki az elkövetőkre. A holttesteket egy hétfő éjjeli lakástűz során találták meg, az apát és 5 éves fiát már csak holtan tudták kihozni a tűzoltók. A rendőrség előbb csak a tűz miatt nyomozott, de az áldozatokon lövésnyomokat találtak. – közölte az MTI.

Tragédia, ami történt, ehhez nem férhet kétség. Meghalt egy felnőtt és egy gyermek, brutálisan lelőtték őket. Még hallatszott a távolban a halottaskocsi moraja, amikor már arról beszéltek, hogy megöltek két cigányt. A rádiót bekapcsolva már hallhattam nyilatkozni Horváth Aladár urat, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnökét és Mohácsi Viktória asszonyt, az SZDSZ EP-képviselőjét, akik hatalmas támadásnak érzik a történteket a cigányság ellen. Érdekes. Most akkor számít, hogy ki milyen nemzetiség tagja, ha meghal vagy sem? Nem két személy hunyt el, hanem két cigány? Megmagyarázná ezt valaki? Marian Cozma esetében égbekiáltó bűn volt kijelenteni, hogy az elkövetők romák voltak. Amennyiben ezt elfogadjuk, akkor az se számítson, hogy akit megölnek az roma vagy sem. Mi a különbség a két eset között? Hacsak az nem, hogy a Cozma-gyilkosság esetében a „vérdíj” 2 millió Ft volt, aminek a felét a helyi képviselők „dobták össze”, a tatárszentgyörgyi tragédiánál pedig ez az összeg 10 milliót kóstált. Természetesen, azóta már 10 millát ér a Cozma haláláért felelős, de még szökésben lévő kézre kerítése is. Nem teljesen világos, ha azt hangoztatja minden felelősen gondolkozó, hogy nincsen cigánybűnözés, akkor ezen az elvi síkon haladva nem létezhet cigányok ellen irányuló bűnözés sem. Azzal követik el a legnagyobb hibát ebben az estben, hogy a nagy igyekezetükben, amit a cigányok jogaiért vívnak, nemhogy segítenének, hanem éppen az ellenkező hatást váltják ki. Ahelyett, hogy hagynák a nyomozókat dolgozni nyugodtan, ehelyett óriási médianyilvánosságot kerítenek az ügynek, ami által lehetetlen hatékonyan dolgozni. Így a hullámok, amik tagadhatatlanul felerősödtek mostanában, csak egyre nagyobbra korbácsolódnak. Úgy nem lehet csendet teremteni, ha mi ordítunk a leghangosabban, hogy csend legyen. Gyakran azzal cselekedjük a leghasznosabbat, ha nem teszünk semmit. A rendőrség dolga, hogy elkapja a tettest, nem a kisebbségi ombudsman feladata, hogy rendet tegyen.

Higgadtságra van szükség, nem hiányzik az olaj a tűzre. Ilyenkor egyesek szeretnek a nyilvánosság rivaldafényében sütkérezni, és kihasználni azt a pár perc hírnevet, amit ez a dráma nyújthat számukra. Különös módon a fél ország szakértő lesz a témában, bármikor átvágnák a gordiuszi csomót, ha lehetőségük nyílna rá. Nem szabad lázítani a magyart a cigány ellen és fordítva, mert az senkinek sem állhat érdekében. Itt a tiszta fej segít, mert csak hajszálra vagyunk attól, hogy addig kiáltunk farkast, amíg egyszer betoppan hozzánk. Ordas hiba lenne…

 

 

 

 

Szerző: GreenTompika  2009.02.24. 00:22 Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://greentompika.blog.hu/api/trackback/id/tr45962182

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.02.24. 10:30:25

RE: Bosszú Cozma-ért?Hát, irtózatos indulatokat sikerült elszabadítanom. Kaptam itt hideget, meleget, minden voltam, csak tisztességes ember nem ezért a bejegyzésért. Én lettem a tipikus jogvédő liberális, aki rosszabb, mint a cigánybűnöző. Mindezt azért,…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása