A SPORT diadala a fájdalom felett

 

 

Veszprémi keserédes győzelem

 

 

Pontosan egy héttel Marian Cozma halála után az MKB Veszprém férfikézilabda-csapata nem halasztotta el a soron következő Bajnokok Ligája középdöntős találkozóját, hanem megmérkőzött a spanyol Reale Ademar Leónnal a Veszprém Arénában. A hazaiak remekül küzdöttek, s végül 28-26-os, jól megérdemelt győzelmet arattak.

Ritkán hatódom meg. Legutóbb a tavalyi olimpián, Vajda Attila első magyar aranyérménél érzékenyültem el a rádiót hallgatva. 

Furcsa érzés volt úgy nézni a kézilabda meccset, hogy egyszer sem ugrottam fel semelyik gólnál, úgy bámultam némán, mintha a Sorstalanság című filmet néztem volna meg. Itt közös volt a sorsunk, nációktól függetlenül közös, a SPORT diadala a fájdalom felett. Sok helyen hangoztattam már, hogy a sport maga az élet, minden örömével, bánatával és kiszámíthatatlanságával, amit úgy lehet élvezni vagy éppenséggel bosszankodni miatta. Veszprémben bebizonyította egy maréknyi sportember, hogy nincs az a mélység, ahonnan ne lehetne felemelkedni. Egy ország (minimum) szorított azért, hogy helytálljanak a fiúk, és itt nem a győzelemre gondolok, sőt, arra a legkevésbé. Saját maguk legyőzése (is) volt a cél, hogy elhunyt társuk emléke előtt méltóképpen adózhassanak. A mérkőzés előtt nem lehetett sejteni, hogy ez a tragédia milyen hatással lesz a csapatra, hiszen minden ember másképpen tud feldolgozni egy ekkora traumát A nagy vereség lehetősége éppúgy benne volt a pakliban, mint a fogcsikorgatott győzelemé. Szívszorító pillanatot élhettünk át, amikor Eklemovics – aki a mérkőzés legjobbja volt – a lefújást követően sírógörcsöt kapott, felszakadt benne minden feszültség és már nem tudta, talán nem is akarta türtőztetni magát. Sorra láthattuk a zokogó arcokat, Mocsai edzőt, aki némán tűrte, ahogy a könnycsepp végigfolyt az arcán, egészen az inge gallérjáig. Felejthetetlen pillanatok, amit bárcsak sosem kellett volna átélnünk, de a történelem forgatókönyvét nem mi, hanem maga az Élet írja, nekünk csak a szerepek jutnak, amit mindenki addig játszik, amíg a szövegkönyve engedi. Cozmának csak nyúlfarknyi szerep jutott…

Visszavonultatták Marian Cozma mezét Veszprémben

Szerző: GreenTompika  2009.02.15. 21:43 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greentompika.blog.hu/api/trackback/id/tr20945344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása