Tanyavilág

Avagy legyél te is virtuális paraszt!

 

Vörösiszap ide, tamagocsi oda, végre megérkezett a Tanya (valótlan) világ! Mit nekünk szaros gumicsizma, amikor otthon, a monitor előtt – akár zokniban is – etethetjük a teheneket vagy éppenséggel arathatjuk a gabonát! Minek beruházni méregdrága traktorra, amikor még diszkóba sem lehet menni vele, legfeljebb árvíz idején.

A munkahelyén unatkozó, tettrekész hazafi mégsem ülhet naphosszat az íróasztalánál úgy, hogy semmi hasznosat nem tesz hazánk gazdaságáért. Teljes mértékben érthető, hogy a virtuális utat választja az a látens paraszt könyvelő, akinek annyi ideje nincs, hogy két kettős könyvelés között hazaszaladjon megetetni a disznaját. Mi mást tehetne az a titkárnő, akit impotens főnöke nem lát el kellő feladattal, de ő mégis vágyna egy kis malackodásra? Már kattint is a tanyájára a hoppon maradt Margitka. Mennyivel hasznosabban telt volna a várakozási idejük a chilei bányászoknak is, ha a mélyből üzennek a felszínen maradt hozzátartozójuknak  hova ássanak kutat, mennyi búzát vessenek, hogy amire újra feltörnek, mint a talajvíz, sikert arathassanak. Gondoljunk csak bele, mára talán már a 30. szinten lehetnének! Ezt vette el tőlük az előre látás hiánya. Ebből is tisztán látszik, hogy nincs idő a késlekedésre, minél hamarabb veszel tanyát, annál hamarabb éred el a megfelelő szintet. Az mellékes, hogy amíg F10-zel kapálod a kerted, addig az összes barátod faképnél hagy. A lényeg a szintlépés. Javaslom a pártoknak is, hogy alapítsanak maguknak tanyát. A fidesznek Nemzeti Tanya, a szociknak VÖRÖS-iszapos Tanya, Jobbiknak Betyártanya és végül az LMP-nek Környezetbarát Tanya dukálna. Az SZDSZ és az MDF tanyája négy évig ugaron maradna. A Parlamentben a mezőgazdasággal foglalkozó miniszternek elég lenne skype-on bejelentkeznie, hogy mi az aktuális nemzeti szint. Minden sokkal egyszerűbben menne, de amíg ezt nem ismeri fel az ország teljes lakossága, addig kénytelen-kelletlen muszáj vörösiszapot lapátolni, és valódi gátakat építeni.

Most látom csak, jelez a gépem. “Admin: Mivel a kútját nem használta rendszeresen, sajnos az kiszáradt. Ennek köszönhetően a Riska névre hallgató jószága szomjan halt.” Szóval így állunk.

Gyorsan bejelentkezem a másik tanyámba. Dögöljön meg a szomszéd tehene is!

Szerző: GreenTompika  2010.10.18. 17:51 Szólj hozzá!

Címkék: vörösiszap tanyavilág

A bejegyzés trackback címe:

https://greentompika.blog.hu/api/trackback/id/tr702381555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása