Talpra magyar!

 

Fekete felhő Veszprém felett

 

Leszúrták Marian Cozmát,

 a Veszprém kézilabdását

[origo]MTI2009. 02. 08., 9:27Utolsó módosítás: 2009. 02. 08., 15:52

eszközök:

Egy veszprémi szórakozóhelyen vasárnap hajnalban szíven szúrták Marian Cozmát, az MKB Veszprém kézilabdacsapatának a játékosát. A sportoló a kórházba szállítást követően meghalt. Megkéselték a csapat szerb irányítóját és horvát kapusát is. A csapat az egyik játékos gyerekének megszületését ünnepelte. A rendőrség az eset miatt egyelőre nem vett őrizetbe senkit.

Hihetetlen. Megdöbbentő. Érthetetlen.

Magyarország, 2009. február 8. Szórakozásra vágyott néhány fiatal, hogy megünnepeljék társuk gyermekének világrajövetelét. Egy új élet született, rögtön utána egy meghalt. Születünk és elmúlunk, ez a létünk rendje, de nem mindegy, hogy mikor és milyen körülmények között.

Kegyetlenül, irgalmat nem ismerve szíven szúrták a Veszprém kézilabdacsapatának beállósát. Esélye sem volt a túlélésre. Mintegy 30 fős roma származású társaság (több forrás megerősítette, többek közt az újdonsült nagypapa, Iváncsik Mihály is) kirángatta a barátnőjével táncoló Marian Cozmát és leszúrta, mint egy kutyát… Ezt nem lehet kimagyarázni, mint annak idején, a buszon kardozó Mortimer esetét, aki azt merte állítani, hogy megbotlott a járművön és így szúrta meg az ártatlan Józsikát. (Józsikáról azóta kiderült, hogy több vaj van a füle mögött, mint a RAMA margarin reklámban a kiscicának) Szíven nem szúr az ember móresre tanítás céljából, hidegvérű GYILKOS az ilyen. Nem célom a „cigánybűnözés” címkét ráragasztani a történtekre, de a homokba sem dughatjuk a fejünket. Nem érdekes, hogy ha egy cigány származású egyénnek a haja szála is meggörbül – nem ledöfik, hanem esetleg kap egy taslit – abban a pillanatban összeül a Parlamentben a válságstáb, kisebbségi ombudsman, Cigányönkormányzat szóvivője, szociális miniszter adja egymásnak a mikrofont a Híradóban? Ha történetesen egy kisebb szabadcsapat roma ver agyba-főbe egy szórakozni vágyó fiatalt, akkor a magyar média kussol, mintha kötelező lenne. Nem állítom, hogy gerjeszteni kellene a feszültséget a társadalomban, de azzal sem oldunk meg semmit, ha úgy teszünk, mintha semmi probléma nem lenne az országban. Az átkosban is voltak romák, akkor sem vetették meg a csínyben járást, csak abban az időben, ha megláttak egy rendőrt, akkor fülüket, farkukat behúzták és nem kérdezték, hogy miért kell távozniuk onnan, ahol éppen tartózkodtak. Ma már más a helyzet, nekik JOGAIK vannak, amivel persze semmi probléma nincsen, de azt már elfelejtik, hogy a joggal együtt jár a kötelesség is. Mivel egy kisebbségről beszélünk (még), ezért a demokráciában nem hagyhatják figyelmen kívül a többség morális elvárásait. Jogunk van békében és biztonságban élni! A cigányságnak nem kellene semmitől tartania, ha nem tennének olyat, ami miatt joggal tarthatnak. Ez ilyen egyszerű. Nem félek, ha rendőrt látok, mert nem tettem semmi olyat, ami okán rettegnem kellene.

Cigányok! Ne féljetek, ha nem csináltatok semmit! De ha igen…

 

Nyugodj békében Marian Cozma!

Szerző: GreenTompika  2009.02.08. 18:12 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greentompika.blog.hu/api/trackback/id/tr92930555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása